Cele trei vitamine de care inima are cea mai mare nevoie. Unele vitamine și oligoelemente sunt cu adevărat benefice pentru sănătatea inimii și a vaselor de sânge.
Dr. Anna Korenevich, cardiolog rus, spune că printre acestea se numără vitaminele din grupa B, D și E. Acestea sunt antioxidanți care protejează mușchiul cardiac de daunele provocate de radicalii liberi. Lista include acizi grași omega-3 – aceștia îmbunătățesc, de asemenea, activitatea mușchiului cardiac.
CITEȘTE ȘI: Acesta este momentul în care durerea de inimă este un motiv de îngrijorare
După cum amintește cardiologul Anna Korenevich, acești nutrienți sunt absorbiți mult mai eficient din alimente decât din suplimentele alimentare.
Prin urmare, înainte de a alerga la farmacie pentru suplimente nutritive, ar trebui să adăugați adesea în dieta dumneavoastră alimente bogate în aceste substanțe: fructe, legume, nuci, pește, ulei de măsline și ulei de cânepă.
„O persoană sănătoasă, care are o dietă corectă și echilibrată, nu are nevoie de suplimente suplimentare de vitamine pentru inimă”, adaugă Dr. Anna Korenevich. Cu toate acestea, secretul sănătății inimii nu constă doar într-o alimentație adecvată și în activitatea fizică, potrivit expertului.
„Cele mai bune „vitamine” pentru inimă sunt bucuria, plăcerea și sentimentul de fericire”, spune Dr. Anna Korenevich.
Potrivit specialistului, emoțiile pozitive joacă un rol uriaș în menținerea sănătății inimii:
„În loc să cheltuiți bani pe vitamine inutile, este mai bine să îi cheltuiți pe lucruri care vă aduc plăcere și bucurie”.
Implică-te în hobby-urile tale preferate, comunică cu cei dragi, participă la evenimente interesante și călătorește – toate acestea te vor ajuta să îți umpli viața cu emoții pozitive și să îți menții o inimă sănătoasă”, sfătuiește specialistul, potrivit actualno.com.
În ceea ce privește activitatea fizică, este nevoie de aceasta de cel puțin 4-5 ori pe săptămână, de preferat în fiecare zi. Pentru adulții sănătoși, cel puțin 150 de minute pe săptămână de exerciții aerobice de intensitate moderată sau 75 de minute pe săptămână de exerciții aerobice viguroase, sau o combinație echivalentă.
CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au dezvăluit ce se întâmplă cu inima atunci când mănânci cartofi
Creșteți treptat sarcina, respectiv 300 de minute pe săptămână sau 150 de minute pe săptămână, pentru a îmbunătăți performanța. Dacă aveți boli de inimă, exercițiile fizice trebuie oprite. De asemenea, acesta trebuie întrerupt dacă apar plângeri și o schimbare bruscă a stării de bine.
În cazul insuficienței cardiace, este necesară o activitate fizică modificată. Antrenamentul poate fi efectuat de 3-5 ori pe săptămână, în mod optim în fiecare zi, cu o durată de 20-60 de minute, dacă vă simțiți bine, pe fondul unui puls și al unei respirații accelerate și dacă transpirați puțin.